Kundeservice

Genbrug

Genbrug af elektriske og elektroniske produkter

Det er vigtigt for os, at vi sammen beskytter og passer på vores miljø. Derfor er det også ekstra vigtigt, at du genbruger elektriske og elektroniske produkter, der kan være skadelige for vores sundhed og natur. Ifølge loven skal elektriske og elektroniske produkter mærkes med en overstreget skraldespand (som på billedet) at gøre det tydeligt, at de ikke skal smides ud sammen med almindeligt affald. Produkter, der ifølge loven skal afleveres på en genbrugsstation er f.eks.

  • store og små husholdningsapparater (komfurer, opvaske- og vaskemaskiner, køleskabe og frysere, støvsugere, elpiskere, køkkenassistenter osv.)

  • mobiltelefoner, computere og kontorudstyr

  • fjernsyn, radio og musikanlæg, MP3-afspillere

  • barbermaskiner, elværktøj, legetøj, fritids- og sportsudstyr osv.

  • Lavenergi-, halogen- og almindelige el-pærer

Hvis du har sådan et produkt, som du ikke længere har tænkt dig at bruge, så tænk på miljøet og aflever det på en genbrugsplads i nærheden af, hvor du bor. Når du afleverer dit produkt til genbrug, så tag et ekstra kig for at se, om det indeholder indbyggede eller løse batterier, og sørg for at tage dem ud for at sortere separat i batterigenbrug. Ønsker du mere information om, hvor du kan finde den nærmeste genbrugsstation, så kontakt din udlejer/boligforening eller kommune.

Genbrug af batterier

Det er vigtigt for os, at vi sammen beskytter og passer på vores miljø. Derfor er det også særligt vigtigt, at du genbruger batterier, som indeholder skadelige stoffer, der kan være farlige for vores sundhed og natur. Ifølge loven skal alle batterier være mærket med en overstreget skraldespand (som på billedet) at gøre det tydeligt, at de ikke skal smides ud sammen med almindeligt affald. Den kemiske betegnelse for metaller er inkluderet under symbolet for at gøre det nemmere for dem, der tager sig af brugte batterier.

Cd: Batteriet indeholder cadmium

Hg: Batteriet indeholder kviksølv

Pb: Batteriet indeholder bly

Aflever dine batterier på genbrugsstationen eller i batterikasser og -rør, som ofte er tilgængelige ved din bopæl. Det gælder almindelige løse batterier, batterier i fx legetøj, husholdningsapparater osv. og kan du ikke få de indbyggede batterier ud, så efterlad hele produktet på genbrugsstationen som "diverse elektronik".

Ønsker du mere information om, hvor du kan finde den nærmeste genbrugsstation, så kontakt din udlejer/boligforening eller kommune.