Kundeservice

Filament

696 tilbud


Filter

3D-Printing Filament

Brug ikke for mange penge på råmaterialet til dit 3D-projekt. Brug heller ikke en masse tid på at sammenligne priser online. Du skal blot beslutte, hvilket materiale, farve og andre egenskaber, der passer til dit projekt. Du vil blive glad for dit fund hos os uanset.

Hvad FFF og FFD betyder

FFF står for "Fused Filament Fabrication" og FFD står for "Fused Deposition Modeling". Der er forskellige navne for, hvad der grundlæggende er den samme metode til at printe filament. Disse metoder bruges af cirka 70 procent af alle 3D-printere på markedet. Disse printere bruger således filament som deres råmateriale til print.

Filamenter i forskellige materialer

Plast er langt det mest almindelige materiale folk vælger til deres filamenter. Eksempler på populære plasttyper er PETG, NYLON, ABS og PLA og de findes naturligvis alle i denne kategori. Hvilket materiale der passer dig bedst afhænger selvfølgelig af din printer men også af dit projekts karakter. Skulle dit 3D-printede objekt tåle at være udendørs i længere perioder, er ABS eller PETG begge fremragende valg. Vælg PLA som materiale til din filament, hvis du i stedet har tænkt dig at lave en mere dekorativ genstand til indendørs brug. Uanset hvilket materiale du vælger til dit projekt, er vi overbeviste om, at du vil finde dine filamenter i vores brede og billige sortiment.

Fordele ved PLA filament

Som nævnt ovenfor bør du vælge PLA filament, hvis dit objekt primært skal være til indendørs brug. PLA egner sig bedst til dette, netop fordi det stort set er lugtfrit ved tryk, det er stift og ikke bøjer i første omgang. PLA-filamenter har desuden lang levetid og er billige at fremstille

Fordele ved ABS-filamenter

Hvis du i stedet skal bruge et materiale, der kan modstå fx regn, hård vind og store temperaturændringer, bør du vælge en ABS-filament. Det er stærkere end PLA og det er varmebestandigt. Hvis du har til hensigt at udføre nogen efterbehandling, bør du også købe en 3D-print filament i ABS. Det man skal tænke på med ABS som materiale er, at det tager længere tid at køle ned efter tryk, og det har en tendens til at krympe. Det kan også lugte lidt ved udskrivning og er heller ikke nedbrydeligt i de fleste tilfælde.